学園教職員の宗教教育研修会を行いました

DSCF3795 DSCF3799

12月25日(木)に扇城学園教職員対象の宗教教育研修会を本校で行いました。今回は、助産師の内田美智子先生の講演「いずれ一人でいきていく子ども達へ~私達にできること~」をお聞きしました。

先生は助産師として多くのいのちに関わった経験から、今いのちをいただいていることのすばらしさを語ってくださいました。また、「心のひもじさ」を抱える子どもがどんどん増えている現状の中で、学校現場では、食事を通じた教育を是非行ってほしいと訴えかけられました。

講演の最後に、「今度は高校生に直接話したい!」と言われました。先生は全国各地で年間200回もの講演をされていて大変お忙しい方ですが、いつか生徒さんが聞く機会も作れたらいいと思いました。

この宗教教育研修会は、「いのち」や「人権」などをテーマに年間3回、全教職員で行っているものです。

学園教職員の宗教教育研修会を行いました」への10件のフィードバック

1. Helpful information. Lucky me I found your website unintentionally, and I am surprised why this twist of fate did not took place in advance! I bookmarked it.

2. Hello there, You have done a great job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I’m sure they’ll be benefited from this site.

3. I’ve recently started a blog, the information you provide on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.

4. Enjoyed examining this, very good stuff, thankyou. “It is well to remember that the entire universe, with one trifling exception, is composed of others.” by John Andrew Holmes.

5. After research a number of of the weblog posts in your website now, and I really like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site listing and can be checking again soon. Pls check out my website online as nicely and let me know what you think.

6. I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Carry on the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site :).

メールアドレスが公開されることはありません。