花まつり・宗祖降誕会

スナップショット- 33 5月18日(月)に「花まつり・宗祖降誕会」が行われました。

「花まつり」はお釈迦さまの誕生をお祝いする行事で、「宗祖降誕会」は浄土真宗の宗祖・親鸞聖人の誕生をお祝いし、報恩感謝する行事です。

例年、全校生徒が花を持ちより、花いっぱいのステージを作って行うのですが、今年は体育館がまだ完成していないので、残念ながら礼法室で行うことになりました。

クラスの代表者がお釈迦さまに甘茶を灌ぎ、花まつりのお祝いをした後、中津市福島の長久寺ご住職、田丸俊昭師のご法話を聴聞しました。

会終了後は、お釈迦さまを職員室に移し、誰でも甘茶を灌いだり、甘茶を飲んだりできるようにしました。「あま~い」「おいしい」などど歓声を上げながら、生徒たちも楽しそうでした。

来年、新しい体育館で行うことになるこの行事も楽しみです。

花まつり・宗祖降誕会」への11件のフィードバック

1. An fascinating dialogue is worth comment. I feel that it’s best to write extra on this subject, it may not be a taboo subject however generally individuals are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

2. The crux of your writing while sounding reasonable originally, did not sit well with me personally after some time. Someplace within the paragraphs you actually were able to make me a believer unfortunately only for a while. I nevertheless have got a problem with your jumps in assumptions and you would do nicely to fill in all those breaks. When you actually can accomplish that, I will certainly be fascinated.

3. Greetings! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading through your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same topics? Thank you!

4. I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this web site. I am hoping the same high-grade site post from you in the upcoming also. In fact your creative writing skills has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a great example of it.

5. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to swap solutions with others, why not shoot me an e-mail if interested.

6. Hey there this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

メールアドレスが公開されることはありません。