4月のみのりの会が行われました

スナップショット- 9スナップショット- 16スナップショット- 20スナップショット- 22

4月13日(月)の1限に1年生にとって初めてのみのりの会が行われました。

まず、校長先生より本校は「仏の教えに学ぶ」学校であるというお話がありました。そして、その精神の元、校長先生が提唱されている「あいうえお運動」(「あいさつをしよう」「いじめはしない、させない、みすごさない」「上を向いて歩こう」「笑顔が一番」「おかげさま」)で頑張っていこうと呼びかけました。

その後、宗教教育主任から、初めて宗教を学ぶ1年生に対し、「宗教って決して怪しいものでも何でもない。人類が誕生してからずっと存在し続けてきた、人間にとってとっても大切な一部である」という話を、人気ミュージシャンの歌を交えて、分かりやすく語りました。会場は笑いに包まれ、楽しいみのりの会になりました。

最後に、校門での「一礼」や合掌・礼拝の練習をして終わりました。

さあ、1年生の皆さん、これから3年間、宗教の勉強で、精神世界への「冒険」に出かけましょう!

4月のみのりの会が行われました」への7件のフィードバック

1. I’m still learning from you, as I’m improving myself. I absolutely liked reading everything that is posted on your website.Keep the aarticles coming. I loved it!

2. I like the valuable information you provide for your articles. I will bookmark your blog and check once more right here regularly. I am fairly certain I will be told lots of new stuff right here! Best of luck for the next!

3. In the grand pattern of things you receive a B- with regard to hard work. Exactly where you actually lost me ended up being on the particulars. You know, as the maxim goes, details make or break the argument.. And that could not be much more correct right here. Having said that, let me reveal to you precisely what did give good results. Your text can be highly convincing and that is possibly why I am making the effort in order to comment. I do not really make it a regular habit of doing that. Secondly, although I can see the leaps in reason you come up with, I am definitely not convinced of how you appear to unite your ideas which help to make the final result. For now I shall subscribe to your position however wish in the future you actually link your dots much better.

4. Heya i’m for the primary time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I’m hoping to provide one thing back and help others like you helped me.

5. Excellent post. I was checking continuously this weblog and I’m impressed! Very helpful information particularly the remaining phase 🙂 I handle such info much. I used to be looking for this certain info for a long time. Thank you and good luck.

メールアドレスが公開されることはありません。